Online poster store.

Gratis verzending vanaf € 69 (BE) vanaf € 99 (EU)

Muurdecoratie met posters in groot formaat

Muurdecoratie met posters

Muurdecoratie is een belangrijk onderdeel van het interieurontwerp geworden en kan de uitstraling van een kamer drastisch veranderen. In deze blog zullen we ons specifiek richten op posters als muurdecoratie en de trends die we momenteel zien. Posters zijn een geweldige manier om kleur, patroon en persoonlijkheid toe te voegen aan een kamer. Ze zijn relatief goedkoop en gemakkelijk te vinden, waardoor ze een geweldige optie zijn voor mensen die hun interieur willen upgraden zonder grote investeringen te doen. Hieronder bespreken we enkele van de belangrijkste trends voor muurdecoratie met posters.

 1. Groot formaat posters
  Een van de grootste trends op het gebied van muurdecoratie met posters is het gebruik van grote, opvallende posters. Een enkele grote poster kan een saaie muur direct transformeren tot een echte eyecatcher. Grote posters zijn perfect voor moderne interieurs, waarin eenvoudige lijnen en minimale decoratie centraal staan. Een enkele grote poster kan bijvoorbeeld een hele muur bedekken of gecombineerd worden met andere kunstwerken. Je kan al onze posters bestellen in A2 formaat (42 x 60cm). Hou ook onze nieuwsbrieven in de gaten voor onze limited editions in nog grotere formaten.
 2. Natuurlijke elementen
  Een andere trend die we momenteel veel zien, is het gebruik van posters met natuurlijke elementen. Dit kan variëren van posters met planten en bloemen tot posters met landschappen en dieren. Natuurlijke elementen brengen letterlijk leven in de ruimte en kunnen een ontspannen, rustgevende sfeer creëren. Dit type poster past vooral goed bij interieurs met natuurlijke materialen zoals hout, steen en leer.
 3. Grafische posters
  Grafische posters zijn een andere trend die we veel zien. Dit type poster bevat vaak geometrische vormen, abstracte lijnen en heldere kleuren. Grafische posters passen vooral goed bij moderne interieurs, waarin eenvoudige vormen en minimalistische ontwerpen centraal staan. Ze kunnen een sterke visuele impact hebben en een echte blikvanger zijn.
 4. Typografische posters
  Typografische posters zijn een ander type poster dat momenteel populair is. Dit zijn posters met alleen tekst of posters waarbij tekst centraal staat. Typografische posters kunnen een krachtige boodschap overbrengen en een persoonlijk tintje aan de ruimte geven. Deze posters passen goed bij interieurs waarbij de nadruk ligt op woorden en ideeën, zoals creatieve werkruimtes of woonkamers met een bohemian stijl.
 5. Vintage posters
  We zien ook een trend in het gebruik van vintage posters. Vintage posters zijn posters die er oud uitzien en vaak afbeeldingen bevatten uit het verleden. Denk hierbij aan oude filmposters, reisposters of posters met oude advertenties. Vintage posters passen goed bij interieurs met een vintage of retro stijl en kunnen een gevoel van nostalgie oproepen.
 6. Kleurencombinaties
  Kleurencombinaties zijn een belangrijke overweging bij het kiezen van posters voor muurdecoratie. Het is een goed idee om posters te kiezen die passen bij de kleuren van de kamer en die een aanvulling zijn op het algehele kleurenschema. Posters in complementaire kleuren kunnen een echt statement maken en een visueel aantrekkelijke look creëren.
 7. Symmetrie en balans
  Symmetrie en balans zijn belangrijk bij het ophangen van posters. Probeer posters op een symmetrische manier op te hangen om een gevoel van balans in de kamer te creëren. Dit kan betekenen dat je posters in paren ophangt, of dat je posters in groepen ophangt die een gevoel van symmetrie creëren.
 8. Experimenteer met verschillende lay-outs
  Het is ook een goed idee om te experimenteren met verschillende lay-outs wanneer je posters ophangt. Probeer posters in een diagonale lijn op te hangen of hang ze in verschillende hoogtes om een interessanter visueel effect te creëren. Je kunt ook verschillende posters combineren om een collage-effect te creëren dat een echt statement maakt.
 9. Mix en match verschillende stijlen
  Een andere trend die we momenteel veel zien, is het mixen en matchen van verschillende posterstijlen. Dit betekent dat je verschillende soorten posters combineert om een gevarieerde en interessante look te creëren. Probeer bijvoorbeeld een vintage poster te combineren met een grafische poster of een natuurposter te combineren met een typografische poster. Door verschillende stijlen te combineren, kun je een echt unieke look creëren.
 10. Zorg voor de juiste verlichting
  Tot slot is het belangrijk om te zorgen voor de juiste verlichting wanneer je posters ophangt. Door de juiste verlichting te gebruiken, kun je de poster echt laten opvallen en de ruimte transformeren. Gebruik bijvoorbeeld spotverlichting om de poster aan te lichten of installeer dimbare verlichting om de sfeer in de kamer aan te passen.

Conclusie

Posters zijn een geweldige manier om kleur, patroon en persoonlijkheid toe te voegen aan een kamer. De bovengenoemde trends laten zien dat er veel verschillende stijlen en ontwerpen zijn om uit te kiezen, van grote opvallende posters tot typografische posters en vintage posters. Door posters op de juiste manier op te hangen en te combineren met andere decoratieve elementen, kun je een unieke look creëren die bij jouw stijl past. Vergeet niet om ook rekening te houden met de juiste verlichting en kleurencombinaties om de posters echt te laten opvallen. Met deze tips kun je muurdecoratie met posters een echte toevoeging maken aan jouw interieurontwerp.

Er zijn talloze creatieve manieren om posters op te hangen als muurdecoratie. Enkele ideeën zijn het creëren van een galerijwand met meerdere posters, het gebruik van washi-tape om posters op te hangen voor een speelse uitstraling, of het plaatsen van een grote poster als statement piece in een kamer.

Posters kunnen goed gecombineerd worden met andere decoratieve elementen, zoals foto’s, spiegels of wandplanken. Je kunt een collage maken door posters en andere items in verschillende formaten en vormen te combineren, of ze in groepjes ordenen voor een georganiseerde look.

Verschillende kamers in je huis kunnen verschillende sferen en stijlen hebben. In de woonkamer kunnen kunstposters, filmposters of landschapsafbeeldingen goed passen. In de kinderkamer kun je kiezen voor speelse en kleurrijke posters met dieren, stripfiguren of educatieve afbeeldingen. Overweeg de functie en persoonlijkheid van elke kamer bij het kiezen van de juiste posters.

Bij het kiezen van de juiste posterformaten voor je muur is het belangrijk om de verhoudingen in acht te nemen. Een te kleine poster kan verloren lijken op een grote muur, terwijl een te grote poster overweldigend kan zijn in een kleine ruimte. Meet je muur op en kies posterformaten die in verhouding zijn tot de beschikbare ruimte.

Op dit moment zijn enkele trends op het gebied van muurdecoratie met posters onder andere minimalistische designs, botanische prints, vintage en retro posters, en abstracte kunst. Deze trends kunnen je inspiratie bieden bij het kiezen van posters die passen bij de actuele interieurontwerpstijlen.

Om je postercollectie regelmatig te vernieuwen en bij te werken, kun je gebruik maken van seizoensgebonden thema’s, je persoonlijke interesses volgen of gewoon de trends in de gaten houden. Je kunt ook overwegen om posters te ruilen met vrienden of online communities om steeds nieuwe en frisse afbeeldingen aan je muur toe te voegen.